Sit Natura 2000 Campia Crisurilor

BackOffice Tools
Sâmbătă, 17 Septembrie 2011 22:32

Recomandări

CASTELUL CERNOVICI KAROLY, obiectiv în stare de funcționare, conservat, actualmente în proprietatea Universității de Vest „Vasile Goldiș" din Arad.

Istoricul castelului de la Macea (1724 - 1994) Extras din colecția "STUDIA UNIVERSITARIS" (Muzeograf principal Dan DEMSA, Muzeul Județean Arad)

Pe teritoriul comunei Macea nu sunt clasate actualmente monumente ale naturii, Grădina Botanica (20,5 ha - amplasata în zona centrală a localității Macea) în ansamblu fiind declarată REZERVAȚIE ȘTIINȚIFICĂ (legea nr. 5/2000), în gestiunea Universității „Vasile Goldiș\" din Arad; în cadrul Grădinii Botanice sunt identificate mai multe exemplare, descrise în paragraful anterior 2.10.3., ce pot căpăta prin demersuri de specialitate și prin actuala documentație, statutul de monumente ale naturii, prin raritatea lor în arealul județului Arad și în zona de vest a țării. Aceste exemplare sunt într-o zonă protejată, îngrădită, accesul publicului fiind supravegheat, și constituie valori reale pentru localitatea Macea, culturale, științifice și turistice. Rezervația științifică beneficiază de sprijin financiar din fonduri „Pharae\", fiind înscrisă ca membru fondator în Asociația Grădinilor Botanice din România.

Cetatea Ineului, ansamblul arhitectural din centrul istoric al orașului, Poiana cu narcise din Pădurea Rovina si Balta Rovina sunt obiective turistice de prim rang care nu trebuie ocolite de turiștii care vizitează această parte de țară.

Last modified on Joi, 01 Noiembrie 2012 21:33
More in this category: Materiale de promovare »

Evenimente Culturale

Sondaj

Nominalizati o specie emblematica din Campia Crisurilor?

Statistici


Vzitatori astazi:9
Vzitatori ieri:15
Vzitatori total:107572
Maxim de vizitatoris:2012-04-26