Sit Natura 2000 Campia Crisurilor

BackOffice Tools
Luni, 28 Mai 2012 12:48

Concurs Scolar Biodiversitate şi ecosisteme în situl Natura 2000 Câmpia Crişului Alb şi a Crişului Negru

În cadrul proiectului „Studiul speciilor şi habitatelor de interes comunitar şi promovarea SPA Câmpia Crişului Alb şi Crişului Negru”, Asociația Excelsior, a organizat un concurs școlar cu tema „Biodiversitate şi ecosisteme în situl Natura 2000 Câmpia Crişului Alb şi a Crişului Negru”. La concurs au participat 60 de copii reprezentând 12 școli din localitățile: Chişineu-Criş, Nădab, Grăniceri, Șiclău, Macea, Mişca, Pilu, Sintea Mare, Socodor, Şepreuş, Zerind şi Avram Iancu.

Cele 12 echipe au susținut mai multe probe: o probă teoretică, în cadrul căreia au raspuns la întrebări referitoare la biodiversitatea din sit; un puzzle cu o specie protejată din sit, pe care au trebuit să-l rezolve și să recunoască specia; o ștafetă a lanțului trofic, unde au aranjat speciile în ordinea corectă a lanțului trofic și au alergat în funcție de ordinea stabilită și o largare tematică (simplu, iepurește, mersul racului, mersul piticului și mersul pinguinului).

Toți copii au fost declarați câștigători, dar, fiind un concurs, s-au stabilit și premianți, în funcție de punctajul echipelor, astfel:

Locul I – echipa Șepreuș;

Locul II – echipa Zerind;

Locul III – echipa Nădab.

Last modified on Luni, 28 Mai 2012 14:29

Evenimente Culturale

Sondaj

Nominalizati o specie emblematica din Campia Crisurilor?

Statistici


Vzitatori astazi:21
Vzitatori ieri:43
Vzitatori total:99136
Maxim de vizitatoris:2012-04-26